DECRET 129/2002, de 30 d’abril, pel qual s’aprova l’alteració parcial dels termes municipals del Pla del Penedès i de Puigdàlber.
El 30 d’abril de 1998, el Ple de l’Ajuntament de Puigdàlber va acordar iniciar un expedient de segregació de part del terme municipal del Pla del Penedès per agregar-lo al de Puigdàlber, d’acord amb el que estableix l’article 14, en relació amb l’article 13.1.b) i c) de la Llei 8/1987, de 15 d’abril, municipal i de règim local de Catalunya.
L’expedient administratiu afecta dos sectors: el Sector 1, que inclou els barris del Mas Morer i l’Empalme, de 6,85 ha de sòl urbà i urbanitzable, situat al sud i a l’est del nucli urbà de Puigdàlber, i el Sector 2, de 44,09 ha de sòl no urbanitzable, situat al sud del nucli urbà, entre la carretera C-15 i el torrent de Mas Romaní.
L’Ajuntament del Pla del Penedès, mitjançant l’acord del Ple de 4 de febrer de 1999, va informar desfavorablement sobre la proposta d’alteració per majoria absoluta dels membres que integren la corporació.
L’expedient va ser sotmès a informació pública i a l’informe de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que es van pronunciar favorablement sobre aquest. Finalment, mitjançant l’acord plenari de 24 de novembre de 1999, l’Ajuntament de Puigdàlber va acordar, per unanimitat de tots els membres de la corporació, desestimar les al·legacions formulades per l’Ajuntament del Pla del Penedès, aprovar la proposta d’alteració i trametre l’expedient al Departament de Governació i Relacions Institucionals.
La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 26 de juliol de 2001, va emetre informe favorable sobre l’expedient pel que fa al Sector 1, en considerar que es dóna continuïtat urbana entre Puigdàlber i els barris del Mas Morer i l’Empalme, i que hi ha consideracions d’ordre geogràfic, demogràfic, econòmic i administratiu que ho fan aconsellable.
En data 1 d’agost de 2001 es va posar en coneixement de l’Administració de l’Estat la tramitació de l’expedient.
La Comissió Jurídica Assessora, en la sessió de 22 de novembre de 2001, va emetre el dictamen preceptiu sobre l’expedient, que va ser favorable a la proposta de segregació del Sector 1 i desfavorable pel que fa al Sector 2.
Per tot això, tenint en compte que hi ha continuïtat urbana entre Puigdàlber i el Pla del Penedès i que consideracions d’ordre geogràfic, demogràfic, econòmic i administratiu fan necessària i aconsellable l’alteració de termes;
Atès el que disposen els articles 11 a 19 de la Llei 8/1987, de 15 d’abril, municipal i de règim local de Catalunya, i els articles 4, 6, 7 i 14 a 29 del Decret 140/1988, de 24 de maig, pel qual s’aprova el Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya;
D’acord amb l’informe de la Comissió de Delimitació Territorial i el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera de Governació i Relacions Institucionals i amb la deliberació prèvia del Govern,
Decreto:
Article 1
S’aprova la segregació d’una part del terme municipal del Pla del Penedès per agregar-la al de Puigdàlber.
Article 2
La nova delimitació entre els termes municipals del Pla del Penedès i de Puigdàlber és la que consta als plànols a escala 1:5.000 del document número 8 de l’expedient. La seva descripció és la següent:
Des de la primera fita de l’acta de delimitació estesa per l’Institut Geogràfic i Estadístic el 7 de maig de 1914, que és comuna amb el municipi de Font-rubí, la línia de terme discorre en línia recta fins a la seva confluència amb l’extrem nord-est del sòl apte per ser urbanitzat del Mas Morer; voreja el perímetre d’aquest sòl pel costat sud fins a la confluència amb el marge oest del projecte de desdoblament de la carretera C-15; segueix en direcció nord-oest fins a la perpendicular amb la fita quarta de l’acta esmentada, comuna igualment al municipi de Font-rubí, per la qual discorre fins a aquesta fita.
Article 3
El Departament de Governació i Relacions Institucionals i els ajuntaments afectats duran a terme la fitació de la línia de terme descrita a l’article anterior i redactaran les noves actes de delimitació, en substitució de les actuals. Sobre la base de les noves actes, l’Institut Cartogràfic de Catalunya elaborarà els quaderns topogràfics respectius on es fixaran les coordenades de les fites de la línia limítrofa, i elaborarà el nou mapa municipal de cadascun dels municipis afectats.
Article 4
S’aprova la divisió de béns, drets, accions, usos públics i aprofitaments, i també la d’obligacions, deutes i càrregues que figuren a l’annex d’aquest Decret.
Els ajuntaments del Pla del Penedès i de Puigdàlber han de procedir a l’execució de la divisió patrimonial en el termini de tres mesos comptadors a partir de l’entrada en vigor d’aquest Decret. Transcorregut aquest termini sense que els ajuntaments afectats hagin efectuat la divisió patrimonial, correspondrà al Departament de Governació i Relacions Institucionals impulsar-ne l’execució.
Article 5
L’Ajuntament del Pla del Penedès lliurarà al de Puigdàlber, mitjançant una còpia autenticada, els expedients en tràmit que facin referència exclusiva a la zona objecte de l’alteració.
Disposicions finals
—1 Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.
—2 Es faculta la consellera de Governació i Relacions Institucionals per al desenvolupament i l’execució d’aquest Decret.
Barcelona, 30 d’abril de 2002
Jordi Pujol
President de la Generalitat de Catalunya
Núria de Gispert i Català
Consellera de Governació
i Relacions Institucionals
Annex
Divisió patrimonial entre els municipis del Pla del Penedès i de Puigdàlber.
—1 Divisió de béns
Com a criteri de repartiment, i atesa la successió administrativa, operada en virtut de l’article 200 de la Llei 8/1987, de 15 d’abril, municipal i de règim local de Catalunya, i l’article 36.1.1 del Reglament del patrimoni dels ens locals, els béns de domini públic localitzats en la zona objecte de segregació passen a ser titularitat del municipi de Puigdàlber.
No escau realitzar cap reserva pel que fa a béns patrimonials, béns comunals, drets reals, accions, usos públics, aprofitaments, béns mobles i propietat intel·lectual, ja que són inexistents.
—2 Obligacions, deutes i càrregues
En relació a les obligacions, els deutes i les càrregues, no s’ha d’efectuar cap reserva, perquè són inexistents.
—3 Expedients en tràmit
L’Ajuntament del Pla del Penedès lliurarà al de Puigdàlber, mitjançant una còpia autenticada, els expedients en tràmit que facin referència exclusiva a la zona objecte de l’alteració.
Igualment, l’Ajuntament del Pla del Penedès lliurarà al de Puigdàlber la documentació necessària per al funcionament normal de l’activitat municipal, com són els llistats dels diferents padrons d’impostos, taxes i preus públics; la relació d’habitants que han de ser donats d’alta i la consegüent baixa; les llicències d’obres i activitats en curs i les que s’hagin atorgat en la zona segregada, així com la documentació urbanística que afecta la zona segregada.
—4 Data de referència del repartiment patrimonial
La data de referència del repartiment patrimonial és la de l’efectivitat de l’alteració parcial dels termes municipals.