DECRET 34/2003, de 21 de gener, d’organització i funcionament de l’Institut d’Estadística de Catalunya.

La Llei 23/1998, de 30 de desembre, d’estadística de Catalunya, i la Llei 8/2001, de 14 de juny, del Pla estadístic de Catalunya 2001-2004, modifiquen el marc normatiu de l’estadística de la Generalitat de Catalunya, especialment quant a objectius en la consolidació i la innovació del Sistema estadístic de Catalunya.

Els canvis introduïts afecten especialment l’organització i el funcionament de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), les funcions i l’estructura organitzativa del qual ha d’adaptar-se per fer front als nous reptes que li encomanen la Llei d’estadística de Catalunya i la Llei del Pla estadístic 2001-2004.

Aquest Decret actualitza l’organització i el funcionament de l’Idescat adaptant-los als nous reptes i objectius i substitueix, en un nou text actualitzat, el Decret 341/1989, d’11 de desembre, de creació de l’Idescat, i el Decret 173/1994, de 14 de juny, d’aprovació del Reglament de règim interior de l’Idescat, a més de la disposició addicional sisena del Decret 127/2000, de 3 d’abril, d’estructuració del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Per tant, a proposta del conseller d’Economia i Finances, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Naturalesa i funcions

Article 1

1.1  L’Institut d’Estadística de Catalunya és l’òrgan estadístic de la Generalitat de Catalunya i es responsabilitza de les funcions de planificació, normalització, coordinació i gestió del Sistema estadístic de Catalunya.

1.2  L’Idescat és un organisme autònom de caràcter administratiu, adscrit al Departament d’Economia i Finances, amb personalitat jurídica pròpia, amb autonomia administrativa i financera, i amb plena capacitat d’obrar per al compliment de les seves finalitats, d’acord amb la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d’estadística de Catalunya i amb la resta de disposicions que li són aplicables.

Article 2

Les funcions de l’Idescat són les següents:

a) Coordinar i gestionar el Sistema estadístic de Catalunya.

b) Elaborar estadístiques d’interès de la Generalitat.

c) Promoure la unificació dels requisits tècnics de les estadístiques per homologar l’estadística referent a Catalunya dins el context tècnic de les estadístiques estatals i internacionals.

d) Vetllar pel compliment de les normes tècniques aprovades i de les vigents dins l’àmbit estatal.

e) Vetllar per l’aplicació i la vigilància del compliment de les normes del secret estadístic en l’activitat estadística, en els termes que estableix la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d’estadística de Catalunya.

f) Prestar serveis de recopilació, conservació, emmagatzematge i difusió de la documentació estadística disponible.

g) Assegurar la difusió adequada de les estadístiques de Catalunya pels mitjans més pertinents, en un temps raonable, i estendre certificacions dels resultats estadístics.

h) Elaborar els directoris d’unitats estadístiques i fer les operacions censals necessàries per crear i mantenir actualitzats els marcs i els paràmetres bàsics d’informació sobre el territori, la població, els habitatges i les activitats econòmiques i socials dins un sistema integrat d’informació estadística en coordinació amb altres administracions.

i) Fer, promoure i divulgar la recerca en l’àmbit de l’activitat estadística, dedicar recursos per acomplir aquesta tasca i atorgar ajuts a altres persones i institucions, amb aquesta finalitat, dins el marc de coordinació de la recerca a Catalunya.

j) Promoure la formació i el perfeccionament professional del personal estadístic.

k) Encarregar-se de les relacions de l’Administració de la Generalitat amb els ens locals i altres administracions públiques, i també amb els organismes autònoms, les entitats públiques i les empreses que en depenen, i els organismes internacionals especialitzats en matèria d’estadística, i promoure la coordinació i la col·laboració amb ells en l’activitat estadística.

l) Gestionar el Registre de població de Catalunya i fer-ne l’explotació.

m) Desenvolupar bases de dades sobre la informació estadística d’interès públic a Catalunya.

n) Analitzar les necessitats i l’evolució de la demanda d’estadístiques a Catalunya.

o) Preparar i elaborar cada any el projecte de Programa anual d’actuació estadística i elevar-lo al conseller o consellera d’Economia i Finances perquè el sotmeti a l’aprovació del Govern, i fer les activitats prèvies i preparatòries que són necessàries en compliment dels preceptes de la Llei del Pla estadístic vigent.

p) Prestar els serveis d’assistència tècnica que requereixen les diferents entitats a les quals el Pla estadístic i els programes anuals d’actuació estadística que el despleguen encomanen l’elaboració d’estadístiques.

q) Dur a terme les activitats estadístiques que li encomanen el Pla estadístic i els programes anuals d’actuació estadística que el despleguen.

r) Adaptar, normalitzar, revisar o establir les classificacions estadístiques, les definicions i els codis, les referències territorials i els trams de desagregació estandarditzats, i elaborar les propostes de normatives pertinents, tot salvant la compatibilitat i la correspondència amb els homòlegs d’ús obligatori en els àmbits estatal, europeu i internacional.

s) Fer complir a les administracions públiques catalanes la legislació sobre estadística, i vetllar perquè es compleixi, en el cas que el Pla estadístic i els programes anuals d’actuació estadística que els despleguen els encomanin l’elaboració d’estadístiques.

t) Fer el seguiment, supervisar i homologar l’execució de les estadístiques incloses en el Pla estadístic.

u) Inspeccionar, si s’escau, les activitats estadístiques sotmeses al Pla estadístic per assegurar el compliment de les normes estadístiques vigents.

v) Exercir qualsevol altra funció que en matèria estadística li assigni el Govern de la Generalitat o el conseller o consellera d’Economia i Finances, i també aquelles altres que li atribueixi la Llei 23/1998, d’estadística, les lleis del Pla estadístic o la resta de la normativa vigent.

Capítol 2

Òrgans de govern i administració. Composició i atribucions

Article 3

Els òrgans de govern i administració de l’Idescat són els següents:

a) La Junta de Govern.

b) El director o directora.

Article 4

La Junta de Govern l’integren els membres següents:

a) El president o la presidenta de l’Idescat, que és el conseller o la consellera del Departament d’Economia i Finances.

b) El vicepresident o la vicepresidenta, que és el secretari o la secretària general del Departament d’Economia i Finances.

c) Els vocals següents:

El secretari o la secretària de Promoció Econòmica.

El director o la directora de l’Idescat.

El director o la directora de l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

Un representant de cadascun dels departaments de la Generalitat, amb rang mínim de director o directora general, designat pel conseller o la consellera respectius.

d) El secretari o la secretària, que ha de ser un funcionari o funcionària de l’Idescat, designat pel conseller o consellera del Departament d’Economia i Finances.

Article 5

5.1  Corresponen a la Junta de Govern les funcions següents:

a) Efectuar les propostes pertinents amb vista a l’elaboració del projecte de Pla estadístic de Catalunya.

b) Proposar al conseller o la consellera del Departament d’Economia i Finances el Programa anual d’actuació estadística que ha d’elevar al Govern per a la seva aprovació.

c) Aprovar l’avantprojecte de pressupost de l’Idescat i elevar-lo, a través del Departament d’Economia i Finances, al Govern.

d) Aprovar el Pla anual d’activitats de l’Idescat.

e) Aprovar la memòria anual de l’Idescat.

f) En general, les que li sotmeti el president o la presidenta de l’Idescat.

5.2  Corresponen al president o presidenta de l’Idescat les funcions següents:

a) Representar l’Idescat, estant facultat per delegar-ne la representació ordinària en el vicepresident o vicepresidenta o en el director o directora.

b) Convocar i dirigir les sessions de la Junta de Govern i presidir-les amb vot de qualitat.

5.3  El vicepresident o la vicepresidenta de l’Idescat substitueix el president o la presidenta en casos d’absència o malaltia d’aquest i exerceix les funcions que expressament li delegui.

5.4  El secretari o la secretària de la Junta de Govern assisteix a les reunions amb veu i sense vot, aixeca acta de les sessions i estén les certificacions dels acords adoptats.

Article 6

El director o la directora de l’Idescat, amb categoria de director o directora general, és nomenat pel Govern de la Generalitat a proposta del conseller o la consellera d’Economia i Finances.

Article 7

Corresponen al director o la directora de l’Idescat les funcions següents:

a) Exercir la direcció de l’Idescat i la coordinació de les seves activitats.

b) Executar els acords que aprovi la Junta de Govern i el president o la presidenta de l’Idescat.

c) Elaborar la proposta d’avantprojecte de pressupost de l’Idescat, d’acord amb les instruccions del president o la presidenta, i executar el pressupost, ordenant les despeses i els pagaments.

d) Dirigir els serveis i el personal de l’Idescat, i també la contractació administrativa d’obres, béns i serveis.

e) Negociar, concloure i aprovar amb altres organismes estadístics i persones públiques o privades els acords, convenis o altres formes de col·laboració per a la realització d’actuacions conjuntes, conforme als objectius de la Llei d’estadística de Catalunya vigent i a l’objectiu central i als criteris de prioritat de la Llei del Pla estadístic vigent, i donar-ne compte a la Junta de Govern.

f) Assistir a les reunions de la Junta de Govern, amb veu i vot.

g) Emetre les certificacions oficials pertinents respecte de les estadístiques elaborades per la Generalitat i respecte de les estadístiques de les entitats territorials incloses en el Pla estadístic de Catalunya.

h) Fer el seguiment de les actuacions estadístiques que afectin l’àmbit territorial de Catalunya.

i) Coordinar les actuacions de l’Idescat amb les de les institucions i entitats integrants del Sistema estadístic de Catalunya en matèria estadística.

j) Articular les actuacions de l’Idescat en relació amb els departaments de la Generalitat.

k) Preparar i proposar les normes que han de regir i les característiques tècniques que han de tenir les estadístiques declarades d’interès de la Generalitat i, si escau, l’homologació dels seus projectes tècnics preceptius.

l) Assignar a les diferents subdireccions generals les activitats establertes en el Pla anual d’activitats de l’Idescat i en el Programa anual d’actuació estadística, i l’adscripció del personal de l’Idescat a les mateixes.

m) Elaborar i dirigir l’aplicació del Pla de màrqueting de l’Idescat.

n) Qualsevol altra que li atribueixi aquest Decret o la resta de la normativa vigent.

Capítol 3

Consell Català d’Estadística

Article 8

8.1  El Consell Català d’Estadística és un òrgan de caràcter consultiu i d’assessorament de l’Idescat.

8.2  El Consell Català d’Estadística és format per:

a) El president o la presidenta del Consell, que serà nomenat pel Govern de la Generalitat, a proposta del conseller o la consellera d’Economia i Finances.

b) Els membres següents:

El vicepresident o la vicepresidenta de l’Idescat.

El director o la directora de l’Idescat.

Quatre representants dels consells comarcals, designats pels respectius plens, a raó d’un representant per les comarques de muntanya; un per les comarques de fins a 60.000 habitants; un per les de més de 60.000 habitants i menys de 140.000 habitants i un per la resta de comarques. La determinació concreta dels consells comarcals es farà per torn rotatori i voluntari dins de cada tipus de comarca d’acord amb l’ordre alfabètic; els representants es renovaran d’acord amb aquests criteris amb caràcter bianual.

Quatre representants dels ajuntaments catalans, designats a raó de dos cadascun per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Un representant de l’Ajuntament de Barcelona.

Un representant de cadascuna de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Un representant de cadascuna de les universitats catalanes.

Un representant de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona.

Un representant per la resta de cambres oficials de Comerç, designat pel Consell de Cambres de Catalunya.

Dos representants de les associacions empresarials més representatives a Catalunya.

Dos representants dels sindicats més representatius a Catalunya.

Un representant de les associacions de consumidors i usuaris més representatives a Catalunya.

c) Actuarà com a secretari o secretària un funcionari o una funcionària de l’Idescat, designat pel director o la directora.

Article 9

Dins el Consell Català d’Estadística es crea una comissió territorial integrada per:

a) El director o la directora de l’Idescat que la presidirà.

b) Els representants dels consells comarcals, de les diputacions provincials i dels ajuntaments al Consell Català d’Estadística.

c) Actuarà com a secretari o secretària el secretari del Consell Català d’Estadística.

Article 10

10.1  El Consell Català d’Estadística elabora un dictamen previ a:

a) L’avantprojecte de Llei del Pla estadístic de Catalunya, amb anterioritat a la seva elevació pel conseller o la consellera d’Economia i Finances al Govern.

b) L’avantprojecte del programa anual d’actuació estadística.

10.2  El Consell Català d’Estadística serà consultat, i podrà elaborar propostes i recomanacions, sobre:

a) L’interès públic de les estadístiques elaborades per altres entitats no incloses en el Pla estadístic.

b) La situació de l’estadística a Catalunya en relació amb la de la resta de l’Estat i amb la de la Unió Europea i l’anàlisi de les seves necessitats.

c) L’evolució i l’aplicació dels programes anuals d’actuació estadística.

d) Les nomenclatures i classificacions estadístiques, les referències territorials, els codis i els trams de desagregació estandarditzats emprats en les estadístiques.

e) La resta d’assumptes que li siguin sotmesos pel Govern de la Generalitat.

10.3  La Comissió Territorial serà consultada sobre els aspectes corresponents a les estadístiques territorials que facin referència als apartats previstos a l’article 10.2.

Capítol 4

Règim de funcionament

Secció 1

De la Junta de Govern de l’Idescat

Article 11

11.1  La Junta de Govern de l’Idescat es reunirà en sessió ordinària almenys dos cops l’any i en sessió extraordinària sempre que la convoqui el president o la presidenta, per iniciativa pròpia o a petició de la meitat més un dels seus membres.

11.2  La convocatòria, amb expressió de l’ordre del dia, serà acordada i notificada pel president o la presidenta amb quaranta-vuit hores almenys d’antelació a la data de la celebració de la sessió. Es podrà preveure una segona convocatòria que tindrà lloc 30 minuts després de l’hora fixada per a la primera. En casos d’urgència podrà convocar-se la sessió amb una antelació no inferior a 24 hores i no serà preceptiva la inclusió de l’ordre del dia. La convocatòria podrà ser feta també pel secretari o secretària per ordre del president o presidenta.

Article 12

El quòrum per a la vàlida constitució de la Junta de Govern serà el de la majoria absoluta dels seus membres, sempre que, entre aquests, hi figuri el president o la presidenta o qui el substitueixi. En segona convocatòria serà suficient la presència de la tercera part dels seus membres.

Article 13

Els acords de la Junta de Govern s’adoptaran per majoria absoluta dels membres assistents.

Article 14

14.1  La Junta de Govern pot constituir amb els seus membres comissions especials per conèixer i resoldre assumptes de la seva competència.

14.2  L’acord de la Junta de Govern en què es decideixi la constitució d’una comissió especial establirà la seva composició, funcions i, si escau, la seva duració.

Secció 2

Del Consell Català d’Estadística

Article 15

15.1  El Consell Català d’Estadística es reunirà en sessió ordinària almenys dos cops l’any i en sessió extraordinària sempre que el convoqui el president o la presidenta, per iniciativa pròpia o si ho sol·liciten les dues terceres parts dels seus membres.

15.2  La Comissió Territorial dependent del Consell Català d’Estadística es reunirà dos cops l’any en sessió ordinària. En sessió extraordinària es reunirà sempre que la convoqui el president o la presidenta o si ho sol·licita la meitat més un dels seus membres.

15.3  El Consell Català d’Estadística podrà constituir amb els seus membres comissions tècniques per a l’estudi de matèries específiques.

15.4  Són aplicables al Consell Català d’Estadística i a la seva Comissió Territorial les regles que sobre els quòrums de presència i de decisió preveuen els articles 12 i 13 per a la Junta de Govern.

Secció 3

De l’estructura organitzativa

Article 16

L’Idescat s’estructura, sota la dependència del director o directora, en les subdireccions generals següents:

a) Subdirecció General de Producció Estadística.

b) Subdirecció General d’Assistència Tècnica Estadística i Computacional.

c) Subdirecció General de Difusió Estadística.

d) Subdirecció General de Règim Interior i Serveis Generals.

Article 17

17.1  Corresponen a la Subdirecció General de Producció Estadística les funcions següents:

a) La direcció de l’elaboració de les estadístiques que pertoca fer a l’Idescat en aplicació de la legislació vigent.

b) La supervisió de la gestió, l’actualització i l’explotació del Registre de població de Catalunya.

c) La direcció dels treballs d’elaboració de directoris d’unitats estadístiques i de les operacions censals necessàries per crear i mantenir els instruments d’informació sobre el territori, la població, els habitatges i les activitats econòmiques i socials.

d) L’exercici del comandament del personal que té adscrit.

17.2  La Subdirecció General de Producció Estadística exerceix les seves funcions mitjançant la distribució en les àrees funcionals següents:

a) Àrea de Producció d’Estadístiques Econòmiques.

b) Àrea de Producció d’Estadístiques Demogràfiques.

c) Àrea de Producció d’Estadístiques Socials.

17.3  Corresponen a l’Àrea de Producció d’Estadístiques Econòmiques les funcions següents:

a) L’elaboració de les estadístiques econòmiques que pertoca fer a l’Idescat en aplicació de la legislació vigent.

b) L’elaboració de directoris d’unitats estadístiques i de les operacions censals necessàries per crear i mantenir els instruments d’informació sobre activitats econòmiques.

17.4  Corresponen a l’Àrea de Producció d’Estadístiques Demogràfiques les funcions següents:

a) L’elaboració de les estadístiques demogràfiques que pertoca fer a l’Idescat en aplicació de la legislació vigent.

b) L’elaboració de directoris d’unitats estadístiques i de les operacions censals necessàries per crear i mantenir els instruments d’informació sobre el territori, la població i els habitatges.

17.5  Corresponen a l’Àrea de Producció d’Estadístiques Socials les funcions següents:

a) L’elaboració de les estadístiques socials que pertoca fer a l’Idescat en aplicació de la legislació vigent.

b) L’elaboració de directoris d’unitats estadístiques i de les operacions censals necessàries per crear i mantenir els instruments d’informació sobre les activitats socials.

Article 18

18.1  Corresponen a la Subdirecció General d’Assistència Tècnica Estadística i Computacional les funcions següents:

a) La direcció de l’assistència tècnica, la cooperació i la coordinació de la producció estadística de les institucions i entitats integrades en el sistema estadístic de Catalunya.

b) La supervisió de la gestió dels sistemes d’informació i del desenvolupament de les bases de dades d’informació estadística d’interès públic a Catalunya.

c) La supervisió de la funció inspectora de l’Idescat de les activitats estadístiques subjectes al Pla estadístic, especialment pel que fa a la preservació dels secret estadístic.

d) La promoció de la recerca i del perfeccionament professional del personal estadístic.

e) La direcció dels serveis del centre de processament de dades.

f) L’exercici del comandament del personal que té adscrit.

18.2  La Subdirecció General d’Assistència Tècnica Estadística i Computacional exerceix les seves funcions mitjançant la distribució en les àrees funcionals següents:

a) Àrea d’Assistència Tècnica Estadística.

b) Àrea de Sistemes d’Informació Estadística.

18.3  Corresponen a l’Àrea d’Assistència Tècnica Estadística les funcions següents:

a) La prestació d’assistència tècnica a les institucions i entitats integrades en el Sistema estadístic de Catalunya.

b) La coordinació i l’homologació tècnica de la producció estadística de les institucions i entitats integrades en el Sistema estadístic de Catalunya.

c) La inspecció de les activitats estadístiques subjectes al Pla estadístic per assegurar el compliment de les normes estadístiques vigents, especialment pel que fa a la preservació del secret estadístic.

d) La promoció de programes de recerca i l’elaboració i l’execució de programes de perfeccionament professional del personal estadístic i de formació d’usuaris de l’estadística.

18.4  Corresponen a l’Àrea de Sistemes d’Informació Estadística les funcions següents:

a) La gestió dels sistemes d’informació aplicats a la producció i a la difusió de resultats estadístics.

b) El desenvolupament de les bases de dades d’informació estadística d’interès públic a Catalunya.

c) L’elaboració i l’execució de programes de formació en estadística computacional i en informàtica.

Article 19

19.1  Corresponen a la Subdirecció General de Difusió Estadística les funcions següents:

a) L’execució dels programes de difusió de les activitats de l’Idescat.

b) La direcció dels serveis d’atenció als usuaris d’estadístiques i de la Biblioteca.

c) La direcció de l’elaboració de les estadístiques de síntesi que pertoca fer a l’Idescat en aplicació de la legislació vigent.

d) L’elaboració de la proposta i l’execució del pla de publicacions de l’Idescat.

e) L’exercici del comandament del personal que té adscrit.

19.2  La Subdirecció General de Difusió Estadística exerceix les seves funcions mitjançant l’àrea funcional següent:

a) Àrea de Serveis de Difusió Estadística.

19.3  Corresponen a l’Àrea de Serveis de Difusió Estadística les funcions següents:

a) L’elaboració de les estadístiques de síntesi que pertoca fer a l’Idescat en aplicació de la legislació vigent.

b) L’execució del Pla de publicacions de l’Idescat.

c) La direcció dels serveis de biblioteca i d’atenció als usuaris d’estadístiques.

d) La direcció dels serveis de reprografia i de producció d’articles de merchandising estadístic.

Article 20

Corresponen a la Subdirecció General de Règim Interior i Serveis Generals les funcions següents:

a) La supervisió i coordinació de la gestió econòmica i pressupostària.

b) La supervisió i coordinació de l’administració de personal.

c) La gestió de les contractacions i els proveïments.

d) El manteniment d’edificis i instal·lacions i els serveis generals.

e) L’exercici del comandament del personal que té adscrit.

Capítol 5

Règim econòmic i pressupostari

Article 21

Els recursos econòmics de l’Idescat són constituïts per:

a) Les assignacions de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb els seus pressupostos.

b) Les assignacions procedents dels pressupostos d’altres entitats públiques.

c) Les aportacions d’altres organismes, persones i entitats públiques o privades.

d) El rendiment de les publicacions, estudis i activitats en general realitzades per l’Idescat.

e) Els productes i rendiments del seu patrimoni.

f) Les compensacions acordades per la realització d’activitats estadístiques en col·laboració amb altres institucions, persones o entitats en general.

g) Qualsevol altra assignació o ingrés autoritzat per la legislació vigent.

Article 22

La gestió econòmica de l’Idescat estarà sotmesa al règim de pressupost anual, i l’estructura d’aquest haurà d’adequar-se a la normativa establerta al respecte en els pressupostos generals de la Generalitat de Catalunya.

Article 23

L’execució, el control i la liquidació del pressupost de l’Idescat es regirà per les disposicions legals aplicables als organismes autònoms de caràcter administratiu de la Generalitat de Catalunya.

Capítol 6

Contractació administrativa i personal

Article 24

Són d’aplicació directa a l’Idescat les normes de contractació d’obres, subministraments i serveis previstes en la legislació de contractació i disposicions complementàries.

Article 25

El personal al servei de l’Idescat es regeix per les normes administratives o laborals que els siguin d’aplicació, segons les lleis.

Capítol 7

Règim de recursos

Article 26

Contra els actes administratius dels òrgans de l’Idescat són procedents els recursos previstos per la legislació sobre procediment administratiu aplicable a Catalunya.

Disposició addicional

Queden suprimits els següents òrgans de l’Idescat, creats pel Decret 173/1994, de 14 de juny, pel qual s’aprova el reglament de règim interior de l’Idescat:

Subdirecció de Producció d’Estadístiques Econòmiques.

Subdirecció de Producció d’Estadístiques Demogràfiques i Socials.

Subdirecció d’Assistència Tècnica Estadística.

Subdirecció de Difusió Estadística.

Subdirecció de Règim Interior i Serveis Generals.

Disposició transitòria

—1  Els funcionaris i altre personal que resulti afectat per les modificacions orgàniques d’aquest Decret continuaran percebent la totalitat de les seves retribucions amb càrrec als crèdits als quals s’estaven imputant, fins que s’adoptin les disposicions de desenvolupament, es procedeixi a les corresponents adaptacions pressupostàries i es proveeixin reglamentàriament els llocs de treball.

—2  L’estructura orgànica que preveu aquest Decret serà efectiva en la data d’aprovació de la corresponent modificació de la relació de llocs de treball, que com a màxim s’haurà de produir en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la publicació d’aquest Decret. Les persones titulars dels llocs dependents de les unitats afectades per l’estructura regulada en aquest Decret seguiran exercint les seves funcions respectives fins que no es proveeixin els nous llocs de treball.

Disposició derogatòria

Es deroga el Decret 173/1994, de 14 de juny, pel qual s’aprova el reglament de règim interior de l’Institut d’Estadística de Catalunya, la disposició addicional sisena del Decret 127/2000, de 3 d’abril, d’estructuració del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació i el Decret 341/1989, d’11 de desembre, de creació de l’Idescat en el que contradigui el que estableix aquest Decret.

Disposicions finals

—1  Es faculta el conseller o la consellera d’Economia i Finances per dictar les normes pertinents per al desplegament, l’aplicació i l’execució d’aquest Decret.

—2  Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de gener de 2003

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Francesc Homs i Ferret

Conseller d’Economia i Finances

Date: 
Monday, 17 February, 2003